Shirin, to'yimli, barakali tort!!! Hammiri uchun: * 8ta tuhum sarig'i * 250 gr margarin * 3 st un * 1 st qaymoq yoki qatiq (yoki ikkisini
aralashmasi yoki smetana) * 1 ch/q soda Bezzesi uchun: * 8ta tuhum oqi * 2 st shakar * 1 kosa maydalangan yong'oq Kremi uchun: * 1ta varenniy sgushenka * 1 pachka saryoq ( 200-250gr) Tayyorlash: Unni margarin bilan uqalab olamiz,
qaymoqga soda solib aralashtirib unli
massaga qo'shamiz, tuhum sarigini
solamiz, va xamir qorib olib birpastga
tindirib holodilnikga qoyammiz. Ungachan, tuhum oqini shakar bilan
ko'pirtirib olamiz beze qilib hohishga
qarab yong'oqni qoshib aralashtirib
olsa bo'ladi yoki pishirish jarayonida
ustiga sepib pishirsa bo'ladi, men
bezega aralashtirib yubordim yong'oqni. Hamirimizni olib 5 ga bo'lib olamiz, har
birini yoyib ustiga beze surtib
yong'oq sepib (agar bezega
aralashgan bo'lsa shundoq bezeni
hamir ustiga surtib) 180-200C qizigan
duhovkada bir ma bir pishirib olamiz, har biriga 10-15 minut vaqt ketadi,
beze qotmaydi pushti rang bo'lganda
olaverasiz. Korjlarimiz soviguncha hona
haroratita erigan saryoqga
sgushenkamizni qoshib krem qilib
olamiz.
Korj atrofini kesib olamiz ortiqcha
oyini va maydalab olamiz, so'ng korjlarni kremlab ustiga urvog'ini
sepib 2-3 soatga qoldiramiz. Yoqimli
ishtaxa!!!
Manba: MusicUz.Ru
|