Bizaning uyimizda eng sevib istemol
qilinadigan pishiriq bu "medoviy" torti,
bu usuli esa, eng sevimli usularimdan,
sal vaqt koproq oladi, ammo ishoning
mazzasi vaqt ketishiga arziydi in shaa
Allah. 1-qadam: 5 ta tuxum(man 4 ta katta tuxum
soldim)
1,5 st shakar
1 choy qoshiq soda
250 gr margarin Hammasi parli qozonchaga solinadi.
Baland olov bolib tagidagi suv qaynab
turadi. 2-qadam: 3-4 kotta qoshiqda asal + 1 choy
qoshiq soda kuydiriladi past olovda.
Jigarrang tusga kirguncha. 3-qadam: 2+1. Bunda yahshilab aralashtirib
turish kk boladi. Nihoyat un solinadi. Juda yumshoq
xamir bolish kk. Yoyayotgandama
unlab yoyasiz. 4-5 bolakka bolinadi
xamir. (Sodani 2 qoshiq solinishini zarari yoq
inshaAlloh, umuman soda maza
kemidi) Kremi: 700ml sut, 1 st shakar, 4ta katta
qoshiq kraxmalni tinmay aralashtirib,
orta olovda pishiriladi, quyuqroq krem
holga kelguncha. Alohida idishga 200 gr saryog
mixerda bir hil massa qilinadi.
Usitiga oz ozdan haligi sutli kremni
solib kopirtiriladi. Sutli krem yaxshilab
sovigan bolishi kerak, aks holda
saryoq erib qolishi mumkun. Krem judayam yengi nafis chiqadi boshqa
tortlarga ham ishlatishingiz mumkun,
formasini ham ushlab turadi, hona
haroratida ham erib ketmaydi. Korjlarni yoyib listga ozgina un sepib
korjlarni 190C qizib turgan
duhovkada bir ma bir pishirib olamiz,
4-5 minut ketadi har biriga. issiqligida
ustiga tarelka yoki forma qoyib
atrofidan ortib qolganini kesib olamiz. Hamma korjlab pishib bolganidan
so'ng, atrofidan chiqanlarni maydalab
qoyamiz.
Har bir korjni kremlab eng ustiga
maydalangan urvog'ini sepamiz. Tort 1 sutka kesilmagani yaxshi. va
yoqimli ishtaxa!!! Recept uchun, Adele opamlarga
alohida raxmat.
Manba: MusicUz.Ru
|