Главная » 2015 » Март » 17 » MEDOVIY
06:54
MEDOVIY

Bizaning uyimizda eng sevib istemol 
qilinadigan pishiriq bu "medoviy" torti, 
bu usuli esa, eng sevimli usularimdan, 
sal vaqt koproq oladi, ammo ishoning 
mazzasi vaqt ketishiga arziydi in shaa 
Allah. 1-qadam: 5 ta tuxum(man 4 ta katta tuxum 
soldim) 
1,5 st shakar 
1 choy qoshiq soda 
250 gr margarin Hammasi parli qozonchaga solinadi. 
Baland olov bolib tagidagi suv qaynab 
turadi. 2-qadam: 3-4 kotta qoshiqda asal + 1 choy 
qoshiq soda kuydiriladi past olovda. 
Jigarrang tusga kirguncha. 3-qadam: 2+1. Bunda yahshilab aralashtirib 
turish kk boladi. Nihoyat un solinadi. Juda yumshoq 
xamir bolish kk. Yoyayotgandama 
unlab yoyasiz. 4-5 bolakka bolinadi 
xamir. (Sodani 2 qoshiq solinishini zarari yoq 
inshaAlloh, umuman soda maza 
kemidi) Kremi: 700ml sut, 1 st shakar, 4ta katta 
qoshiq kraxmalni tinmay aralashtirib, 
orta olovda pishiriladi, quyuqroq krem 
holga kelguncha. Alohida idishga 200 gr saryog 
mixerda bir hil massa qilinadi. 
Usitiga oz ozdan haligi sutli kremni 
solib kopirtiriladi. Sutli krem yaxshilab 
sovigan bolishi kerak, aks holda 
saryoq erib qolishi mumkun. Krem judayam yengi nafis chiqadi boshqa 
tortlarga ham ishlatishingiz mumkun, 
formasini ham ushlab turadi, hona 
haroratida ham erib ketmaydi. Korjlarni yoyib listga ozgina un sepib 
korjlarni 190C qizib turgan 
duhovkada bir ma bir pishirib olamiz, 
4-5 minut ketadi har biriga. issiqligida 
ustiga tarelka yoki forma qoyib 
atrofidan ortib qolganini kesib olamiz. Hamma korjlab pishib bolganidan 
so'ng, atrofidan chiqanlarni maydalab 
qoyamiz. 
Har bir korjni kremlab eng ustiga 
maydalangan urvog'ini sepamiz. Tort 1 sutka kesilmagani yaxshi. va 
yoqimli ishtaxa!!! Recept uchun, Adele opamlarga 
alohida raxmat.

 

Manba: MusicUz.Ru

Категория: Pazandachilik Sirlari | Просмотров: 1276 | Добавил: NuRMuHaMMaD | Теги: MEDOVIY | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Гость